ضریب درس های کنکور تجربی + بررسی تاثیر آن در رتبه

ضریب درس های کنکور تجربی

آیا می‌دانستید هر سوالی که در کنکور تجربی می‌زنید یک ضریب دارد؟

یعنی اینکه هر سؤال سرنوشت ساز است و رتبه شما را 50 یا حتی 100 عدد جا به جا می‌کند! جای تعجب ندارد ولی این قدرت ضریب است و کارش همین است!

اما مگر این غول بی شاخ دم ضریب درس های کنکور تجربی چیست که باعث برتری شما نسبت به داوطلب دیگری می‌شود؟ و چطور این موضوع در قبولی رشته های تجربی تاثیر می‌گذارد؟

برویم با هم ببینیم این ضریب که همه می‌گویند چیست؟

ضریب، گنجینه ارزشمند کنکور

در آزمون سراسری تجربی بر اساس اهمیت، به هر درس ضریبی اختصاص داده شده است. هر چه ضریب درس بالاتر باشد، اهمیت آن بالا می‌رود؛ یعنی به نحوی رتبه شکن است. مثلا وقتی گفته می‌شود ضریب درس زیست 4 است به این معنی است:

مثال: هر سوالی که از زیست درست بزنید به اندازه 4 سؤال از بقیه داوطلبان جلو می‌افتید. برعکس آن هم وجود دارد. هر سؤالی که از زیست غلط بزنید به اندازه 4 سؤال از بقیه داوطلبان عقب می‌افتید.

ضریب درس های کنکور تجربی

ضریب درس های اختصاصی را جدی بگیرید.

ولی به سراغ اصل مطلب برویم که درس های اختصاصی هستند! چرا اینقدر باید روی درس‌های اختصاصی مانور دهیم؟ این باز بر می‌گردد به همان اهمیت درس که در کنکور تجربی گفته شد.

خُب حالا که دروس عمومی حذف شده، قرار است چه بلایی سرتان بیاید؟

فرض کنید در آزمون سراسری یک تست اشتباه می‌زنید. از آنجایی که ضریب زیست 4 است، اگر یک سوال زیست را اشتباه بزنید انگار 4 سوال را اشتباه زده‌اید!

این همان قدرت رتبه شکنی ضریب است که گفتیم. پس هیچ وقت بی خیال ضریب درس های کنکور تجربی نشوید.  پیشنهاد می کنیم برنامه ریزی درسی برای آزمون سراسری را جدی بگیرید تا بتوانید به درصد دلخواهتان در هر درس برسید.

تجربی فقط پزشکی نیست!

ضریب رشته های علوم تجربی

اما صحبت از زیرگروه به میان آمد. زیرگروه در واقع رشته‌هایی است که در دانشگاه قرار است بخوانید. مثلا پزشکی، بیوتکنولوژی، دامپزشکی و دندانپزشکی در زیرگروه 1 هستند. یا رشته داروسازی که در زیرگروه 2 قرار می‌گیرند. در واقع ضریب درس های کنکور تجربی برای هر زیرگروه متفاوت است.

ضریب درس‌های اختصاصی در کنکور تجربی 1401 – 1402

یک سؤال زیست اشتباه برابر با 200 رتبه پایین تر

هر سؤال درس زیست به خاطر ضریب 4 که دارد ممکن است رتبه شما را حدود 50 عدد جابه جا کند. مثلا اگر داروسازی دانشگاه تهران می‌خواهید قبول شوید، سوالات زیست را نباید غلط بزنید!

برای اطلاعات بیشتر از زیرگروه‌ها می‌توانید دفترچه ثبت نام کنکور سراسری 1401 را دانلود کنید.

توضیحات درصدها
میانگین درصد رتبه های زیر ۲۰ هزار 35
مناسب ترین درصد برای کسب تراز بالا 70

 

همانطور که در جدول بالا می‌بینید، برای قبولی در دانشگاه‌های برتر، باید حداقل باید بالای 70 درصد بزنید. زیست ضریب 4 دارد. یعنی یک سؤال برابر با 200 رتبه پایین تر. پس اگر پاسخ سؤالی را نمی‌دانید اصلا آن را نزنید!

ریاضی؛ نقطه عطف کنکور

اگر می‌خواهید در رشته‌های مدیریتی (بیمه، مدیریت صنعتی، مدیریت کسب و کار و غیره) قبول شوید، از ریاضی غافل نشوید. در این زیرگروه که ضریب ریاضی 2 است یعنی از فرش به عرش می‌رسید. یک سوال درست ریاضی می‌تواند 50 الی 100 عدد رتبه شما را جابه جا می‌کند چرا که خیلی از بچه‌های تجربی برای آن وقت نمی‌گذارند.

توضیحات درصدها
میانگین درصد رتبه های زیر ۲۰ هزار 18
مناسب ترین درصد برای کسب تراز بالا 63

 

شیمی؛ مسئله مرگ و زندگی

در کنکور تجربی، شیمی یعنی مسئله مرگ و زندگی! این درس در نتیجه کنکور بچه‌های تجربی خیلی تاثیرگذار است و از آنجایی که ضریب این درس 3 است؛ یعنی هر سؤال درست می‌تواند تغییرات زیادی در رتبه شما به وجود آورد. البته اگر یک سوال را غلط جواب بدهید هم همین اتفاق می‌افتد.

همان طور که در جدول زیر می‌بینید، رتبه‌های برتر معمولا شیمی خود را بالای 70 درصد زده‌اند؛ یعنی اگر تعداد سوالات مثل کنکور 1401 باشد، تقریبا 25 سؤال درست.

توضیحات درصدها
میانگین درصد رتبه های زیر ۲۰ هزار 30
مناسب ترین درصد برای کسب تراز بالا 70

 

فیزیک؛ نقطه تمایز شما با رقبا

درست است که بالاترین ضریب فیزیک 3 است ولی از اهمیت زیادی در آزمون سراسری برخوردار بوده است. ملاحظه می‌کنید که رتبه‌های برتر فیزیک را 60 به بالا زده اند یعنی تقریبا 26 سؤال درست.

توضیحات درصدها
میانگین درصد رتبه های زیر ۲۰ هزار 25
مناسب ترین درصد برای کسب تراز بالا 60

 

زمین شناسی؛ درس متروکه کنکور

در سال های قبل که بحث زیر گروه‌ها مطرح بود، زمین شناسی خیلی دست کم گرفته می‌شد اما حالا دیگر از این خبرها نیست! زمین شناسی را دور نیندازید و بچسبید به درس که می‌تواند رتبه شما را درست و حسابی تکان دهد!

توضیحات درصدها
میانگین درصد رتبه های زیر ۲۰ هزار 20
مناسب ترین درصد برای کسب تراز بالا 60

 

سوالات متداول درباره ضریب درسهای کنکور تجربی

1- هر سوال رتبه را چقدر جا به جا می‌کند؟
بستگی به ضریب درس‌ها دارد. مثلا هر سوال ریاضی 50 تا 100 رتبه جا به جا می‌کند؛ یا هر سوال زیست شناسی می‌تواند تا 200 عدد رتبه را جابجا کند.

2- فیزیک را چند درصد بزنیم که تراز بالایی داشته باشیم؟
بر اساس آمار سال قبل، مناسب‌ترین درصد فیزیک برای تراز بالا، حداقل 60 درصد است.

3- شیمی را چند درصد بزنیم تا دانشگاه دولتی قبول شویم؟
بر اساس اطلاعاتی که از سال‌های قبل موجود است، باید شیمی را حداقل 65 درصد بزنید.

سخن پایانی

ضریب درس های کنکور تجربی یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که باید برای قبولی در کنکور و رشته مورد نظر به آن توجه کنید. هر درس با توجه به ضریبی که دارد در نتیجه کنکور شما موثر خواهد بود و رتبه شما را جابجا می‌کند.

پس مهم است که بتوانید یک برنامه ریزی درست و حسابی برای کنکورتان بکنید تا بتوانید بهترین ضریب را داشته باشید و وقتتان را در این سال مهم هدر ندهید!

نمی‌دانید چطوری؟

این کار آنقدرها هم که فکر می‌کنید سخت نیست؛ همین الان هم در یک اپلیکیشن کنکور خفن مثل سبکی نو خیلی کارها می‌شود کرد که هم برنامه ریزی را راحت‌تر می‌کند هم به هر سوالی درباره ضریب و درس و کنکور داشته باشید جواب می‌دهد!

تو هم سر بزن! شاید به دردت بخوره 🙂

4 دیدگاه‌ها

    • سلام دوست عزیز. قطعا تاثیر دارد، اما به شرطی که رقبای شما نه تنها در ریاضی و زیست از شما عقب تر باشند بلکه زمین شناسی و شیمی و فیزیک را هم خوب تست نزده باشند. و الا اگر شما زیست و ریاضی تان را صد در صد هم بزنید اما درصد شیمی و فیزیک و زمین شناسی تان کمتر از رقبا باشد، برتری و امتیاز ویژه ای نسبت به آنها نخواهید داشت.

  1. سلام / من امسال كنكور تجربی دارم و سهميه ايثارگران ٢٥ درصد هم دارم مي خواستم بپرسم كه اگه من درس های رياضی و فيزيک در كنكور صفر بزنم و بقيه درس ها رو بالا بزنم و ترازم بالا بياد آيا مي تونم برم پزشكی ؟ منظور من اينه كه من هدفم رو در درس های ضريب بالا بزارم و اينا رو صفر درصد بزنم و با توجه به تراز بالا می تونم برم پزشكی يا نه حتما بايد اين درسا رو بزنم ؟؟

    • سلام رومینای عزیز. دروس ریاضی و فیزیک در کنکور تجربی بسیار تراز آور هستن و ضرایب بالایی هم دارن، پس توصیه میشه اگر میخواید در رشته های پرطرفدار قبول شوید این دروس رو حذف نکنید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید